Nieuws
Fortnite

Kijk hier vanaf 18:30 uur naar de Fortnite World Cup-livestream

Creative Finals en de Celebrity Pro-Am

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Na maanden van kwalificatierondes, gaan vandaag de finales van het wereldkampioenschap Fortnite van start. Vanuit het Arthur Ashe-stadion in New York strijden tweehonderd spelers om een prijzenpot van maar liefst 30 miljoen dollar, in wat belooft het grootste game-evenement ooit te worden.

Nadat 40 miljoen spelers zich de afgelopen maanden hebben geprobeerd te kwalificeren, mogen alleen de tweehonderd besten nu afreizen naar New York voor de finales van de allereerste Fortnite World Cup. Ook vier Nederlanders maken hier deel van uit, namelijk Mitr0, Rojo, Lnuef en Quinten. Zij strijden alle vier in de duo-finales, welke morgen op zaterdag 27 juli plaatsvinden. Vooral Dmitri 'Mitr0' van de Vrie wordt gezien als een van de favorieten voor de hoofdprijs.

De livestream van het wereldkampioenschap Fortnite begint vandaag om 18:30 uur Nederlandse tijd met een pre-show, waarna om 19:00 uur de eerste wedstrijden van de Creative Finals van start gaan. In deze finales strijden acht teams van vier tegen elkaar om een prijzenpot van 3 miljoen dollar in verschillende Creative-spelmodi van Fortnite. Onder andere de bekende persoonlijkheden Ninja, Lachlan en Rubius maken deel uit van de acht teams.

Vanavond om 22:00 uur Nederlandse tijd vindt de Celebrity Pro-Am plaats, waarin vijftig professionele Fortnite-spelers een duo vormen met bekendheden. De artiest Marshmello, worstelaar Xavier Woods en acteurs Chandler Riggs en RJ Mitte zijn enkele van de beroemdheden die met hun partner gaan strijden om een prijzenpot van 3 miljoen dollar, waarvan de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.

Bekijk hieronder het volledige schema van de Fortnite World Cup:

Vrijdag 26 juli:
18:30 uur: Creative Finals pre-show
19:00 uur: Creative Finals
22:00 uur: Celebrity Pro-Am
01:00 uur: Einde show

Zaterdag 27 juli:
18:30 uur: Duos Finals pre-show
19:00 uur: Duos Finals
22:45 uur: Duos Finals winnaarsceremonie

Zondag 28 juli:
18:30 uur: Solos Finals pre-show
19:00 uur: Solos Finals
22:45 uur: Solos Finals winnaarsceremonie

Dit artikel delen:

Lees meer

Fire Emblem-tips: Zo word je goed in de game Astral Chain is een echte Platinum-game met een vleugje L.A. Noire
0

Reacties op: Kijk hier vanaf 18:30 uur naar de Fortnite World Cup-livestream

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.