Door middel van geleiding kunnen signalen van de hoes worden doorgestuurd naar het iPhone-scherm. Het is niet nodig om de zogeheten Wyncase via Bluetooth te verbinden en het accessoire vergt daarom ook geen energiebron.

In totaal zijn er acht knoppen op de hoes te vinden. Wanneer de virtuele knoppen aan de randen van het iPhone-scherm worden geplaatst, komen deze dankzij geleiding in verbinding te staan met de bijbehorende fysieke knop. 

De ontwikkelaar wil het project open source houden en toegang verlenen tot alle ontwikkelaars en ook hackers. "We zullen onze designlayout met iedereen delen om te gebruiken." (...) "Er zijn al honderden games die werken met de Wyncase en we werken elke dag samen met gameontwikkelaars om ze meer compatibel te maken", zo laat de ontwikkelaar weten op Kickstarter.

Wie minimaal 35 dollar toezegt, verzekert zichzelf van een Wyncase. Hierin zijn nog geen verzendkosten verrekend voor bestemmingen buiten de Verenigde Staten. De ontwikkelaar verwacht de Wyncase rond april 2013 te kunnen leveren.