Crowdfunding-campagne RAW stopgezet door Kickstarter

Crowdfunding-campagne RAW stopgezet door Kickstarter

Kickstarter heeft de online crowdfunding-campagne voor het spel RAW afgekapt.

RAW is een extreem ambitieuze mmorpg dat een hoop weg heeft van Grand Theft Auto. Een groot verschil met Grand Theft Auto zit hem in het beoogde bedrag dat de ontwikkelaars achtten nodig te hebben voor het ontwikkelen van de game. De ontwikkelkosten van GTA 5 worden geschat op ruwweg 137 miljoen dollar, terwijl de ontwikkeling van RAW bij eerste benadering slechts 79,000 dollar moest kosten.

Kickstarter heeft een logische verklaring naar buiten gebracht wat het annuleren van RAW's crowdfunding betreft. "De regels en richtlijnen van Kickstarter zijn simpel: Makers geven aan welk bedrag ze nodig hebben voor de volledige afronding van een project. Killerwhale Games, de ontwikkelaar van RAW, heeft in een update aangegeven dat er naast de crowdfunding via Kickstarter, ook aanvullende fondsen nodig zijn om het spel te voltooien". Kortom, RAW houdt zich niet aan regels van Kickstarter. Transparantie en eerlijkheid staan voorop bij Kickstarter.

"Natuurlijk hebben we meer dan 79,000 dollar nodig, er is minimaal 300,000 dollar nodig voor het complete project. Daarom hebben wij ook aangegeven dat Kickstarter fase 1 van het project was", stellen de ontwikkelaars van RAW. Met deze uitspraak erkennen de ontwikkelaars dat ze dus niet voldoen aan de reglementen van Kickstarter.

RAW

Killerwhale Games vertelt dat ze te veel werk aan hun handen hebben doordat hun team te klein is. Het lijkt er zelfs op dat het team slechts uit twee ontwikkelaars bestaat. "Het is onze prioriteit om meer programmeurs en 3D artists aan te nemen. Wanneer we over de middelen beschikken, huren we daarnaast extra personeel in als shader artist, texture artist en map designers", gaan de ontwikkelaars verder.

Dat een project niet voltooid kan worden met enkel de opbrengsten van Kickstarter, gebeurt vaker. De ontwikkelaars van RAW gaven echter toe dat ze vanaf het begin wisten dat ze het met 79,000 dollar niet gingen redden. Ondanks het feit dat Killerwhale Games geen geld meer ontvangt vanuit Kickstarter, geven ze niet op. "We zijn enorm teleurgesteld, maar niet gebroken", vertelt Killerwhale Games aan hun fans.

Bekijk hieronder de Kickstarter-trailer van RAW:

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goed gedaan van kickstarter

0
test

Als ik de video zo zie en als dat allemaal ook al ingame was, dan zijn ze toch best een eind (voor een hele kleine indie developer).. Maar mij is niet duidelijk wat nu de bedoeling is van dat spel.

0

@SuperDre Dat is juist het probleem, het waren geen ingame beelden. Daarbij zijn alle assets die wij zagen gekocht uit de unreal store en kreeg de community geen echte gameplay beelden te zien. Assets kopen en in unreal plaatsen kan iedereen :). Dit spel had / heeft een groot scam gehalte (kijk maar eens bijvoorbeeld naar identity) grote ideeën waar niks van waar gemaakt kan worden.

0

Aanbevolen voor jou