Nieuws
Coleco Chameleon

Kickstarter-campagne voor controversiële Coleco-console uitgesteld

Officiële inspectie moet inzicht bieden

Geschreven door Lucas May op

De Kickstarter-campagne voor de Coleco Chameleon-console is uitgesteld nadat klachten opdoken over de echtheid van het project.

Voor het maken van de Coleco Chameleon worden omhulsels gebruikt van de Atari Jaguar met hierin nieuwe hardware. Ontwikkelaar Retro werkt samen met Colecovision, de rechtenhouder van de Coleco-naam, om een console op de markt te brengen die weer gebruik gaat maken van cartridges.

Tijdens de recente Toy Fair in New York werd opgemerkt dat er hardware van de Super Nintendo werd gebruikt in plaats van eigen componenten. Hiernaast werd in een andere foto op Facebook ontdekt dat een PCI capture-kaart in de console was geplaatst. Deze foto is inmiddels verwijderd.

De Kickstarter-campagne is uitgesteld na de vele klachten uit de community. Het bedrijf geeft aan “verrukt” te zijn door de discussies en belooft de campagne “nog beter” te maken. Ondanks de vertraging wil Retro de Coleco Chameleon nog steeds aan het eind van dit jaar op de markt brengen.

Colecovision heeft in een uitspraak gezegd bekend te zijn met de zorgen over het product en neemt gelijk actie. In een uitspraak kondigen ze aan onafhankelijke experts binnen zeven dagen naar het prototype te laten kijken om de echtheid te verifiëren. Als de klachten waar blijken te zijn zegt de naamhouder geen andere keus te hebben dan het project te stoppen.

Een eerdere campagne op Indiegogo voor de console in retrostijl vroeg om 1,95 miljoen dollar. Hiervan is slechts 80.000 dollar opgehaald. Het is nog onbekend wanneer de Kickstarter-campagne voor de Coleco Chameleon wordt voortgezet.

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste in-game beelden Dead by Daylight online verschenen EA’s Ultimate Teams zijn per jaar 650 miljoen dollar waard
2

Reacties op: Kickstarter-campagne voor controversiële Coleco-console uitgesteld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ron_k

  • 3 maart 2016 15:13
  Ik heb nog steeds een bestelling open staan bij Moment Smartwatch kickstarter project van 369 euro deze is pas ruim een jaar te laat en zal waarschijnlijk nooit meer komen, ooit ook gezien bij Android world! En dacht deze ga ik backen :-( kickstarter doet hier helemaal niets mee, ben er verbaast over dat hier wel wat aan gedaan word!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The Chosen One

  • 3 maart 2016 15:19
  @Ron_k Er is een verschil tussen een Kickstarter die slecht werk levert en een slechte kickstarter. Met de 1e hebben ze vrij weinig te doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.