System Shock-remake nu op Kickstarter met speelbare demo | Gamer.nl

System Shock-remake nu op Kickstarter met speelbare demo | Gamer.nl

class="">Night Dive Studios is een Kickstarter-campagne gestart voor een remake van de pc-game System Shock uit 1994. Via de campagne kunnen spelers een gratis pre-alpha demo downloaden.</p>

"We willen onze pa ie en inzet laten zien door een leuke en opwindende ervaring te bieden aan potentiële backers", zo zegt ontwikkelaar Night Dive Studios. "De demo is een goede vertegenwoordiging van de look and feel die we willen bereiken met het eindresultaat. Wees je er wel van bewust dat de prestaties en graphics nog steeds aan veranderingen onderhevig zijn."

De demo is via de Kickstarter-pagina te downloaden en beschikbaar via Steam, GOG en Humble Bundle.

Dit is de eerste keer dat Night Dive Studios zich volledig op het ontwikkelen van een game gaat richten. Eerder hield de studio zich alleen bezig met het porten van kla iekers als Turok, Strife, The 7th Guest en System Shock 2. Er zijn daarom veel oudgedienden aan boord gehaald voor dit project.

Voorbeelden hiervan zijn rpg-designer Chris Avellone (Planetscape: Torment, Fallout 2) en concept artist Robb Waters (Bioshock, Thief), die in het verleden al aan System Shock gewerkt heeft.

Voor 29 juli moet er 900.000 dollar binnengehaald worden via de Kickstarter. De teller staat op moment van schrijven net onder de 350.000 dollar.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou