Elk jaar weer een nieuwe Fifa en elk jaar weer valt het resulaat bij veel mensen tegen. Het probleem voor voetbalfans is dat er geen andere soccergames zijn, maar gelukkig is er nu een alternatief in de vorm van Kick Off 2002. Het legendarische voetbalspel voor de ATARI ST en AMIGA is terug in een nieuwe PC versie. De perfecte gameplay van de klassieke originele Kick Off games is bewaard gebleven. En voor de rest is er van alles verbeterd. Eindelijk weer een frisse wind met een nieuwe arcade soccergame voor de PC. Een van de originele ontwikkelaars, Steve Screech, heeft samen met honderden kick off fans over de hele wereld dit nieuwe spel gemaakt. KO2002 wordt in februari door Acclaim released in heel Europa. De officiele Kick Off fansite (www.ko-gathering.com) is door 4 Nederlandse jongens opgezet en is erg succesvol, want de pagina is nu een internationale organisatie geworden met toernooien in heel Europa.

Een van de mensen achter de pagina raadt ons aan om de de kersverse DEMO van Kick Off 2002 te proberen. Het is moeilijk in het begin, maar uiteindelijk zeer verslavend. The power of the game is the fabulous gameplay. It is just perfect. No Fifa game from EA sports can beat the gameplay of KO2. It just so natural and so simple. The only thing you need is a good joystick with ONE BUTTON! Yes, nowadays it's unbelieveble. Passing, lobbing, shooting. It all happened with one button.

Kick Off 2 had almost everything you wanted in a football game. You could design your own shirts in the famous Kit Editor and there we're a lot of options such as action replays, extra time, substitutes, injurees. The radarscreen in the left corner of the screen was also a beautiful invention. Kick Off 2002 lijkt in-game erg op Total Soccer 2000, hoewel KO2002 er veel beter uit ziet. Total Soccer is ook een spel met een topdown view en tegenwoordig te vinden in de betere budgetbak. De demo van KO2002 weegt 42MB en kan je hier en hier en zelfs hier downloaden. Alles over KickOf2002 vind je op de officiele pagina. Met dank aan Jan Tijssen voor het melden van dit nieuws.