Khal Drogo-acteur krijgt hoofdrol in Just Cause-verfilming | Gamer.nl

Khal Drogo-acteur krijgt hoofdrol in Just Cause-verfilming | Gamer.nl

Game of Thrones- en Aquaman-acteur Jason Momoa vervult de hoofdrol in de aankomende verfilming van de Just Cause-games.

Volgens Variety kruipt de acteur, die recentelijk te zien is in de Netflix-serie Frontier, in de rol van Rico Rodriguez, die op tropische eilanden het leven van dictators zuur maakt. De games staan bekend om hun grote open werelden die gebruikt kunnen worden als speeltuin om vijanden op creatieve manieren aan te vallen.


De plot van de film zelf is vooralsnog niet bekendgemaakt. Brad Peyton regi eert de film, terwijl het script is geschreven door John Collee, bekend van Master and Commander: The Far Side of the World.

In 2015 werd al bekend dat de productie van de verfilming "snel" zou beginnen en dat Just Cause 3 als inspiratiebron gebruikt zou worden. "Die game heeft een geweldig verhaal", aldus producent Adrian Askarieh. "Rico gaat terug naar Medici, waar hij is geboren en waar zijn familie is vermoord. Hij gaat terug om te doen waar hij goed in is, namelijk regimes omver schoppen. Een Just Cause-film kan net zo goed een actiefilm genoemd worden als een The Fast and the Furious. Ze zijn beiden overdreven."

Het is niet bekend wanneer de film in de bioscopen draait. Een andere Square Enix-franchise, Tomb Raider, ontvangt tevens een nieuwe film. De reboot heeft Ex Machina-ster Alicia Vikander in de hoofdrol en komt in 2018 uit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou