Boyd Multerer, voormalig hoofd ontwikkeling van de Xbox-afdeling, maakte via Twitter bekend dat hij Microsoft verlaten heeft. Multerer was ook verantwoordelijk voor de oprichting van Xbox Live en betrokken bij de ontwikkeling van de Xbox 360. Multerer is de vierde belangrijke Xbox One-medewerker die Microsoft verlaat na de presentatie van de nieuwe console medio 2013.

Nieuwe visie

Destijds presenteerde Microsoft een nieuwe visie voor de Xbox. Het moest niet langer alleen een gameconsole zijn, maar ook een apparaat met een centraal platform in de woonkamer voor communiceren, tv-kijken en gebruiken van internetdiensten.

De mensen achter die visie zijn volgens The Verge nu bijna allemaal weg. Marc Whitten, voormalig vicepresident van de Xbox-divisie, en Ben Smith, tv program manager voor Xbox, werken nu beiden bij audiofabrikant Sonos. Kareem Choudhry, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Kinect, heeft binnen Microsoft een nieuwe rol als hoofd ontwikkeling van de gehele Xbox-afdeling. Vlak na de aankondiging van de Xbox One, maar nog voor de lancering, stapte de algemene Xbox-baas Don Mattrick ook al op.

Alleen Jeff Henshaw, group program manager bij Xbox, zit nog op zijn oude plek. Phil Spencer stuurt de gehele groep nu aan en zou zich daarbij meer focussen op gamen dan op de bredere visie die vorig jaar werd geïntroduceerd.

Door NUtech.