Het gerucht over het mogelijke ontslag van Ken Kutaragi, dé grote baas bij Sony Computer Entertainment, doet al langer de ronde. Vandaag krijgen we echter wat meer duidelijkheid over de huidige stand van zaken bij Sony: Kutaragi zal niet langer de titel President of Sony Computer Entertainment bekleden door het besluit om Kaz Hirai zijn plaats in te laten nemen.

Kaz Hirai is trouwens geen groentje, hij stond in het verleden namelijk al aan het hoofd van Sony North America. Die tak zal vanaf nu onder de leiding van Jack Tretton komen te staan. Opmerkelijk is dat Ken Kutaragi net een weekje na de Amerikaanse release van de PS3  zijn functie als baas bij SCE moet afstaan. Waarschijnlijk zijn de trage release en de productieproblemen van de PS3 voor een groot deel verantwoordelijk voor de interne veranderingen bij Sony.

Ken Kutaragi zal echter niet helemaal verdwijnen bij Sony, hij zal vanaf nu als Chief Executive Officer door het leven gaan, wat hem toelaat om nog steeds een belangrijke rol te spelen in de toekomstige ontwikkeling van het PlayStation merk.