Een game baseren op een historisch figuur brengt aardig wat voordelen met zich mee. Omdat er namelijk geen copyright zit op mensen die al lange tijd dood zijn, kun je ze gratis gebruiken, maar tegelijk wel profiteren van hun naamsbekendheid. Als die historische figuur ook nog eens een beroemde componist is, kun je ook nog gratis beschikken over de muziek. Je hoeft er alleen een orkestje bij te slepen die het in wil spelen.

Zo ook met de adventuregame Mozart, over de wereldberoemde Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Over zijn leven, en ook zijn dood, gaan veel mythes de ronde, waarvan die in de film Amadeus de beroemdste is. Het spel gaat daar echter niet over en situeert zich in Praag, waar Mozart de première beleeft van zijn opera Don Giovanni. Hij ontdekt echter een samenzwering die Koning Joseph II van Oostenrijk-Hongarije van de troon wil stoten. Een complot vol moord en occulte ceremonies voltrekt zich waar Mozart zijn dirigentenstokje voor wil steken.

Een nieuw gelanceerde website, weliswaar Franstalig, geeft je wat tekst en uitleg en enkele screenshots en een trailer van Mozart. Wanneer hij ook Nederlandse adventurefanaten bereikt is nog niet bekend.