De gestorven ontwikkelaar Interplay heeft plannen om uit het as te herrijzen. En niet met zomaar een lullig, klein project om te kijken of men het allemaal nu wel aan kan. Nee, er wordt direct groots uitgepakt met een nieuwe Fallout game. Als het goed is.

Volgens een 'SEC Filing' (een document dat bedrijven regelmatig aan de overheid in de Verenigde Staten moeten geven om investeerders en dergelijke op de hoogte te houden van de plannen) werkt Interplay aan een Massive Multiplayer Online Game (MMOG) gebaseerd op de franchise.

In het document vinden we een uitgebreide beschrijving van de Fallout franchise, grafieken met het aantal massive multiplayer spelers én een uitleg van het nieuwe project. De setting van het spel komt er op neer dat gamers een virtuele wereld voorgeschoteld krijgen die het scenario uitbeeldt waarin de Koude Oorlog tot een nucleaire ramp geleid had.

Het project heeft een budget van 75 miljoen dollar en moet in januari 2007 in productie gaan. Spoedig hoeven we de game dus nog niet te verwachten, maar dat 'ie er hoogstwaarschijnlijk komt is al top! Overigens werkt Bethesda momenteel ook aan een singleplayer-RPG gebaseerd op het Fallout-universum. Die game kunnen we iets eerder verwachten.