Het eerste deel in de Caesar serie dateert alweer van twaalf jaar geleden. In 1993 kwam ontwikkelaar Impressions Games in een nog prillig RTS-bezette gamesindustrie met een originele strategiegame op de markt. In de Caesar reeks neem je een provincie in het Romeinse rijk onder je hoede. Door een grote hoofdstad te bouwen, vergroot je je politieke macht dien je uiteindelijk de leider van heel het Romeinse rijk te worden.

Sierra en Vivendi hebben vandaag bekend gemaakt eind 2006 met een nieuw deel in de serie te komen. Caesar IV wordt ontwikkeld door Tilted Mill, de studio bestaande uit veel ex-Impressions medewerkers, die ons vorig jaar Children of the Nile bracht. Het eerste dat opvalt bij het aanschouwen van de nieuwe game, is dat men van 2D naar 3D overgestapt is. Dat dit geen slechte keuze lijkt, tonen de scherpe screenshots ons aan.

Wil je meer te weten komen over Caesar IV, dan is officiële website de plek waar je moet wezen. Op de site vinden we een overzicht van de reeks, wallpapers, screenshots, een korte video, muziekfragmenten, een FAQ en tal van andere feitjes over de game.