Kaz Hirai stopt dit jaar als CEO bij Sony | Gamer.nl

Kaz Hirai stopt dit jaar als CEO bij Sony | Gamer.nl

Sony heeft aangekondigd dat de huidige CEO Kazuo 'Kaz' Hirai binnenkort zal gaan aftreden. Vanaf 1 april geeft hij het stokje over aan Kenichiro Yoshida, de Chief Financial Officer van Sony.

“Ik beschouw dit als het ideale moment om het stokje van leiderschap over te dragen naar een nieuw management, voor de toekomst van Sony en om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen.” laat Kaz Hirai weten in een officieel statement. Hirai startte in 1984 bij Sony Music en begon in 1995 bij de gametak van het bedrijf. In 2006 verving hij Sony Computer Entertainment-hoofd Ken Kutaragi. Gamers zullen hem voornamelijk kennen voor de uit 2006 waarin onder andere hij de prijs van de PlayStation 3 aankondigde en enthousiast was over .

Kaz Hirai stopt na precies zes jaar met zijn functie als CEO van Sony. Op 1 april 2012 nam hij de leiding over van het destijds zwalkende Sony, dat in datzelfde jaar een historisch groot verlies moest rapporteren, en werd aangesteld om Sony's verschillende divisies beter op elkaar aan te laten sluiten.

Hirai blijft na 1 april 2018 nog wel actief als voorzitter binnen het bestuur van Sony.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou