Nieuws

Kaz Hirai stopt dit jaar als CEO bij Sony

Blijft nog wel actief binnen het bedrijf

Geschreven door Bob van der Laan op
Sony heeft aangekondigd dat de huidige CEO Kazuo 'Kaz' Hirai binnenkort zal gaan aftreden. Vanaf 1 april geeft hij het stokje over aan Kenichiro Yoshida, de Chief Financial Officer van Sony.

“Ik beschouw dit als het ideale moment om het stokje van leiderschap over te dragen naar een nieuw management, voor de toekomst van Sony en om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen.” laat Kaz Hirai weten in een officieel statement. Hirai startte in 1984 bij Sony Music en begon in 1995 bij de gametak van het bedrijf. In 2006 verving hij Sony Computer Entertainment-hoofd Ken Kutaragi. Gamers zullen hem voornamelijk kennen voor de E3-persconferentie uit 2006 waarin onder andere hij de prijs van de PlayStation 3 aankondigde en enthousiast was over Ridge Racer.

Kaz Hirai stopt na precies zes jaar met zijn functie als CEO van Sony. Op 1 april 2012 nam hij de leiding over van het destijds zwalkende Sony, dat in datzelfde jaar een historisch groot verlies moest rapporteren, en werd aangesteld om Sony's verschillende divisies beter op elkaar aan te laten sluiten.

Hirai blijft na 1 april 2018 nog wel actief als voorzitter binnen het bestuur van Sony.

Bron: Sony

Dit artikel delen:

Lees meer

Raging Justice is een ode aan Streets of Rage en Final Fight Update: MiniGun-update voor Fortnite: Battle Royale uitgesteld
0

Reacties op: Kaz Hirai stopt dit jaar als CEO bij Sony

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.