Kaz Hirai stapt per 18 juni op bij Sony

Kaz Hirai stapt per 18 juni op bij Sony

De voormalige CEO van Sony Computer Entertainment Kaz Hirai stapt per 18 juni op bij Sony.

Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt op haar website. Vorig jaar stopte Kaz Hirai als CEO van Sony en droeg hij het stokje over aan de toenmalige Chief Financial Officer Kenichiro Yoshida. Sindsdien fungeert hij als voorzitter van het Raad van Bestuur van Sony. Deze functie zal hij blijven vervullen tot 18 juni.

In het persbericht laat Hirai weten: "Sinds ik vorig jaar mijn functie als CEO aan Yoshida heb overgedragen heb ik de gelegenheid gehad om zowel voor een soepele overgang te zorgen als ondersteuning te bieden aan Sony's management. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen bij Sony volledig is afgestemd op het sterke leiderschap van Yoshida en bereid is om een ​​nog betere toekomst voor Sony op te bouwen. Zodoende heb ik besloten om op te stappen bij Sony, dat de afgelopen 35 jaar een deel van mijn leven is geweest. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan al onze medewerkers en stakeholders die mij gedurende deze reis hebben gesteund."

Hoewel Kaz Hirai binnenkort met pensioen gaat blijft hij op verzoek van het managementteam van Sony wel actief als senior adviseur voor het bestuur van het bedrijf.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou