Nieuws

Kaz Hirai stapt per 18 juni op bij Sony

De voormalige CEO gaat met pensioen

Geschreven door Brian Artiles Govita op
De voormalige CEO van Sony Computer Entertainment Kaz Hirai stapt per 18 juni op bij Sony.

Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt op haar website. Vorig jaar stopte Kaz Hirai als CEO van Sony en droeg hij het stokje over aan de toenmalige Chief Financial Officer Kenichiro Yoshida. Sindsdien fungeert hij als voorzitter van het Raad van Bestuur van Sony. Deze functie zal hij blijven vervullen tot 18 juni.

In het persbericht laat Hirai weten: "Sinds ik vorig jaar mijn functie als CEO aan Yoshida heb overgedragen heb ik de gelegenheid gehad om zowel voor een soepele overgang te zorgen als ondersteuning te bieden aan Sony's management. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen bij Sony volledig is afgestemd op het sterke leiderschap van Yoshida en bereid is om een ​​nog betere toekomst voor Sony op te bouwen. Zodoende heb ik besloten om op te stappen bij Sony, dat de afgelopen 35 jaar een deel van mijn leven is geweest. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan al onze medewerkers en stakeholders die mij gedurende deze reis hebben gesteund."

Hoewel Kaz Hirai binnenkort met pensioen gaat blijft hij op verzoek van het managementteam van Sony wel actief als senior adviseur voor het bestuur van het bedrijf.

Dit artikel delen:

Lees meer

Vr Vrijdag: Is de Oculus Rift S de nieuwe generatie vr? Speedrunner speelt Sekiro: Shadows Die Twice uit binnen een uur
0

Reacties op: Kaz Hirai stapt per 18 juni op bij Sony

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.