Kaz Hirai doet stap terug in Sony Computer Entertainment | Gamer.nl

Kaz Hirai doet stap terug in Sony Computer Entertainment | Gamer.nl

Vorig jaar verraste Konami vriend en vijand door met Pro Evolution Soccer 2015 een heerlijke voetbalgame af te leveren. Het bedrijf heeft de schijn de laatste tijd een beetje tegen door de geruchten dat ze stoppen met het maken van AAA-games. PES 2016 bewijst in ieder geval dat de uitgever nog lang door mag gaan met het ontwikkelen van dergelijke games.

Sony Computer Entertainment (SCE) is de divisie waar het PlayStation-merk onder valt. Kaz Hirai werkte zich via deze afdeling op om uiteindelijk, op 1 april van dit jaar, tot CEO van heel Sony benoemd te worden. Hij bekleedde ondertu en ook nog een voorzittersfunctie binnen het bestuur van de Computer Entertainment-divisie. Die legt hij nu naast zich neer. Andrew House, die al CEO is van SCE, neemt zijn rol over. 

Als CEO is Hirai begonnen met een grootschalige reorganisatie van Sony. Als onderdeel van die herstructurering worden er tienduizend banen geschrapt. Sony bevindt zich momenteel in financieel zwaar weer. Zo zakte de waarde van het aandeel Sony begin deze maand tot het laagste punt sinds 1984.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou