'Gelijkenis Resident Evil 7 en P.T. puur toeval' | Gamer.nl

'Gelijkenis Resident Evil 7 en P.T. puur toeval' | Gamer.nl

Hoewel Resident Evil 7 erg op de Silent Hills-demo P.T. lijkt, berusten gelijkenissen op puur toeval. Dat meldt regisseur Masachika Kawata.

De P.T.-demo van Silent Hills was een speelbare first-person teaser die PlayStation 4-bezitters konden downloaden uit de PlayStation Store. De teaser werd gemaakt door Kojima Productions en werd destijds alg gevolg van de annulering van Silent Hills uit de PlayStation Store gehaald. Resident Evil 7 wordt vaak vergeleken met P.T. vanwege de setting en het first-person aanzicht.

Volgens regi eur Masachika Kawata zijn gelijkeni en tu en Resident Evil 7 en P.T. puur toevallig. "Toen PT boven water kwam was dit voor ons ook een verra ing. We waren toen al bezig met de ontwikkeling van Resident Evil 7", vertelde hij.

Stiekem vonden de makers van Resident Evil 7 de annulering van Silent Hills en de verwijdering van de demo uit de PlayStation Store best prettig. "Ik denk dat we van iedereen degenen waren die het meest waren opgelucht na de annulering", grapte Kawata in het interview.

De positieve reacties op P.T. bevestigde wel dat de ontwikkeling van Resident Evil 7 de goede kant op ging. Capcom speelde al een tijd met het idee om vr-mogelijkheden in één van zijn games te verwerken. Resident Evil 7 leent zich hier volgens de makers goed voor, omdat de game in tegenstelling tot eerdere games van de reeks een eerste persoonsaanzicht heeft.

Op de vraag of Resident Evil 7 in de eerste plaats is ontworpen als vr-game, zei Katawa het volgende: "Het is een game die je op een console naar keuze kunt spelen en een unieke ervaring is in vr. Aangezien veel mensen daadwerkelijk mi elijk worden van vr hebben we lang nagedacht over de manier waarop we het gaan implementeren."

Uiteindelijk hebben de makers ervoor gekozen om de speler met vr te laten bewegen in de game, omdat een stilstaand perspectief niet de optimale ervaring geeft. Mensen met een zwakke maag kunnen de game ook zonder vr spelen wanneer de game begin volgend jaar verschijnt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou