"[Takahashi's] verbeelding en kracht om iets unieks op poten te zetten hebben hem op de kaart gezet. En wij weten hoe moeilijk het is om buiten de conventionele regels te denken en iets geheel nieuws te bedenken", aldus Tiny Speck-oprichter Stewart Butterfield, die aan de praat raakte met Takahashi na aan hem te zijn voorgesteld door een vriend. 

Butterfield en Takahashi merkten dat zij over veel dingen hetzelfde dachten en besloten daarop op een samenwerking aan te gaan. "Het was alsof ik met een oude vriend aan de praat raakte", zo vervolgt Butterfield. Takahashi is vervolgens met zijn familie naar Vancouver gereisd om zich bij het team van Tiny Speck aan te sluiten.

Takahashi

Takahashi maakte naast Katamari Damacy en een aantal vervolgdelen voor die game ook de downloadbare titel Noby Noby Boy. Vorig jaar verliet hij zijn werkgever Namco Bandai met de boodschap zich niet meer met games bezig te gaan houden de komende tijd. Ontwikkelaar Tiny Speck is in 2009 opgericht door vier oprichters van fotodienst Flickr.