Begin februari doken de geruchten op dat Sony het 20GB model van de Playstation 3 rond de zomer in Europa wilde gaan lanceren. Na een grondige analyse van de verkoopcijfers van de Playstation 3 in de Verenigde Staten, waar zowel de 20GB als 60GB-versie van de Playstation 3 te koop zijn, lijkt de kans op een lancering van de minimalistische versie klein.

De 60GB-versie van de Playstation 3 is in de VS namelijk significant populairder dan de 20GB-versie. Dit zelfs in zulke mate dat Sony besluit de verkoop van de 20GB-versie van de PS3 aan winkelketens in de VS stop te zetten.

SCEA woordvoerder Dave Karraker vertelt dat er een groot verschil in vraag bestaat: "De beslissing om de 20GB-versie niet meer aan te bieden is puur gebaseerd op de vraag van consumenten en retailers. Voor iedere 20GB-versie worden tien 60GB modellen verkocht, een behoorlijk verschil."

Een stop van de 20GB-versie in de Verenigde Staten maakt de komst van het kleine broertje in Europa klein. Volgens geruchten uit februari moest de variant voor 500 euro in de zomermaanden verschijnen.