De van oorsprong Zweedse ontwikkelaar heeft onder meer talent van Sucker Punch, Insomniac, Bioware, Volition, EA Vancouver, Turbine, Sony Online Entertainment, Dreamworks en Ubisofts studio's in Quebec en Montréal weten binnen te halen. Zij kunnen aan de slag met Project Mamba, een nog niet onthulde PC-game die gepland staat voor 2014.

"Toen we Avalanche Studios openden in New York, hoorden we veel twijfels over of we wel in staat zouden zijn om een team van wereldklasse naar onze studio te halen," vertelt Christofer Sundberg, de oprichter van Avalanche. "Vandaag hebben we deze twijfels weggenomen met het succesvol rekruteren van een aantal van de meest ervaren en getalenteerde mensen uit de game-industrie."

Sundberg eindigde met de woorden: "We zijn erg blij dat we onze nieuwe collega's tot de Avalanche-familie kunnen verwelkomen, die nu bestaat uit honderdzeventig medewerkers met meerdere projecten in ontwikkeling. We kijken er naar uit om een tipje van de sluier op te lichten van onze nieuwe projecten in 2012."