Just Cause 3 heeft geen multiplayer bij lancering | Gamer.nl

Just Cause 3 heeft geen multiplayer bij lancering | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Mi chien brengen we Rico na de release naar de moderne wereld van multiplayer. We verwachten niet dat fans zelf de multiplayer van Just Cause 3 gaan maken, maar op een gegeven moment moet je een keuze maken waar je aandacht ligt. Bij ons is dat de sandbox", aldus Sundberg.

Just Cause 2 had ook geen officiële multiplayer, maar kreeg alsnog multiplayer in de vorm van een mod gemaakt door fans. Hiermee konden honderden spelers het spel tegelijk spelen in dezelfde multiplayerse ie. De mod kwam eind 2013 uit op Steam.

De director van Just Cause 3, Roland Lesterlin, vertelt ook over de grootte van de wereld waar Just Cause 3 zich afspeelt. "Just Cause 2 was al enorm. We wilden ons nu richten op de invulling en de sfeer van de wereld zelf. [...] We hebben wel meer in de wereld neergezet, niet alleen op het oppervlak, we hebben ook grotten en tunnels en dat soort dingen", aldus Lesterlin.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou