Eerder lekten er vermeende screenshots van de game, waarin het leek alsof er microtransacties in zouden zitten. Christofer Sundberg, het hoofd van Avalanche Studios, ontkracht die geruchten: "Het is geen free to play-spel. Het bevat geen in-game microtransacties. De gelekte screenshots waren gemaakt van een oude versie van Just Cause 3. Zoals zoveel games, ging het spel door een verkenningsfase waarin we verschillende besturingen, technologieën en businessmodellen uitprobeerden."

Just Cause 3 werd gisteren onthuld als cover van het nieuwe nummer van Game Informer. Ook staat het spel al op Steam, waar te lezen is dat de speler de Mediterrane republiek Medici moet redden van dictator Generaal Di Ravello. 

Hoofdpersonage Rico Rodriguez speelt wederom de hoofdrol, zoals ook het geval was in de twee voorgaande openwereldgames. Ook de grappling hook en de parachute keren terug. Nieuw is een wingsuit, waarmee spelers door de lucht kunnen zweven. Verder keren elementen uit de eerdere openwereldgames terug, zoals een scala aan wapens en voertuigen, waarmee spelers zoveel mogelijk chaos moeten zaaien.