Al jarenlang krijgt Valve het verwijt dat ze weinig doen om online cheaters tegen te gaan. Met de introductie van Valve Anti-Cheat, een technologie om acht keer per week servers te updaten, is er al veel verbeterd.

Toch is dit voor Valve niet genoeg, men gaat de makers van cheats ook juridisch vervolgen. En hiervoor beperkt men zich niet alleen tot Amerika, ook in andere landen gaat Valve achter de cheat-makers aan. Eén van de aangeklaagde cheatsite's is al een inzamelingsactie begonnen om juridische bijstand te kunnen betalen. We've started taking legal action against cheating (cheat-sites, cheat creators,...) both in the US and abroad. This is in addition to the on-going investments in anti-cheating technology. You'll see reports of this percolating up as various actions happens.

Cheater detectie nieuwe stijl

Op welke grond de cheat-makers worden aangepakt wordt niet vermeld. Waarschijnlijk hebben de cheaters onderdelen van de Half-Life/Counterstrike files gedecompileerd, en overtreden ze de end-user agreement. Of dit voldoende is voor een veroordeling, dat moet nog blijken. Wel stuurt Valve met deze actie een sterk signaal naar toekomstige cheat-makers. Geen cheats maken, of we komen achter je aan!