Nieuws
Final Fantasy 14: Endwalker

JP Games werkt aan twee 'grootschalige' nieuwe titels

Evoluties van Final Fantasy Type-0 en Final Fantasy 14

Geschreven door Jacco Peek op
JP Games, de studio van Final Fantasy 14-regisseur Hajime Tabata, werkt aan twee 'grootschalige' games. Dat meldt de studio in het Japanse tijdschrift Famitsu.

Beide projecten worden in samenwerking met een andere studio ontwikkeld. Het eerste project is volgens Tabata een snelle rpg die een 'evolutie' van Final Fantasy Type-0 betreft. De regisseur heeft als doel voor ogen om de tijd die het kost om een rpg uit te spelen reduceren, en tegelijkertijd de herspeelbaarheid te vergroten met een multiplayermodus.

De ontwikkeling van de tweede game is pas recent begonnen en is volgens Tabata een 'AAA-schaal rpg' en een 'evolutie' van de mmo Final Fantasy 14. Verkenning zou ten grondslag liggen aan de gameplay van de titel.

Meer details zijn nog niet bekend over de games.

Dit artikel delen:

Lees meer

Phil Spencer: overnames horen bij een gezonde game-industrie Voormalige baas van BioWare werkt met nieuwe studio aan nieuw IP
1

Reacties op: JP Games werkt aan twee 'grootschalige' nieuwe titels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Tad

    • 2 juli 2021 00:07
    Ik was al even verward toen het geen Naoki Yoshida was– Het gaat over de regisseur van FFXIV 1.0, niet de reboot 2.0 dat zo massaal populair werd. De 'evolutie' dat al heeft plaatsgevonden

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.