Joy-Cons van nieuw Switch-model zijn gelijk aan die van oud model

Joy-Cons van nieuw Switch-model zijn gelijk aan die van oud model

De Joy-Cons die bij de oled-editie van de Nintendo Switch worden geleverd, zijn gelijk aan die van het oude model.

Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Gamespot. "De Joy-Con-controllerconfiguratie en -functionaliteit is niet veranderd met de Nintendo Switch (oled-model). De configuratie en functionaliteit is hetzelfde als bij de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem."

Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat het zogenaamde 'drift'-probleem niet is opgelost. Veel Switch-spelers maken melding van drift, waarbij de analoge stick bewegingen registreert die er niet zijn. Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa heeft zich in 2020 al verontschuldigd voor het probleem en er staan ook diverse gerelateerde rechtszaken gepland in de Verenigde Staten. Voor zover bekend is het echter nog altijd niet opgelost. Wel repareert Nintendo in diverse landen, waaronder Nederland, de Joy-Con kosteloos.

Het nieuwe Switch-model is qua afmetingen vergelijkbaar met de reguliere Nintendo Switch, maar heeft een groter scherm van 7 inch met oled-technologie. Dit moet betere kleuren en een hoger contrast opleveren. Ook bevat de hybride console een LAN-poort, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio. Tot slot bevat de console een brede, verstelbare standaard. Ook het dock waarin het systeem wordt geplaatst is vernieuwd.

Nintendo laat weten dat de functies van het nieuwe Switch-model verder gelijk blijven: zoals gewoonlijk kan de Switch overal mee naartoe genomen worden om er ter plekke op te gamen, maar kan hij ook via de dock aan de televisie gekoppeld worden. Ook de interne hardware lijkt op bovengenoemde uitzonderingen niet aangepast. Eerder gingen er bijvoorbeeld geruchten dat een nieuw Switch-model een 4k-resolutie zou kunnen weergeven op televisie, maar dit blijkt niet te kloppen.

De nieuwe Switch met het oled-scherm komt op 8 oktober uit.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer dat het drift probleem nog niet opgelost is.

0

Ik vind dit toch wel een luie upgrade van Nintendo. Alleen een beter scherm, terwijl er zoveel kansen waren voor om dit model zoveel te verbeteren. Betere joy -cons die langer goed blijven, maar te plaatsen zijn op de huidige Switch. Betere dock voor betere prestaties

0

Aanbevolen voor jou