Nieuws
Metroid Prime

Journalist benadrukt dat Metroid Prime 2 en 3 ook naar Switch komen

De games zouden niet een vergelijkbare make-over als Prime 1 krijgen

Geschreven door Michel Musters op
Metroid Prime 2: Echoes en Metroid Prime 3: Corruption zouden ook naar Nintendo Switch komen.

Dat claimt journalist Jeff Grubb. De journalist in kwestie liet vorig jaar al weten dat de Metroid Prime-games naar Switch zouden komen. Onlangs werd Metroid Prime Remastered voor Switch aangekondigd en uitgebracht.

Inmiddels heeft Grubb laten weten dat hij achter zijn claims van vorig jaar staat. Toen meldde hij dat Metroid Prime een "remaster" zou krijgen. Volgens hem zou er minder werk in de Switch-versies van Metroid Prime 2 en 3 worden gestopt, al zou de besturing wel van een update worden voorzien. Volgens hem krijgen de games dus niet een soortgelijke make-over als Metroid Prime Remastered.

Hoe dan ook is vooralsnog niets officieel bevestigd. Metroid Prime Remastered is nu digitaal verkrijgbaar op Nintendo Switch en komt op 3 maart fysiek uit. Bastiaan Vroegop gaf onlangs een 9 aan de game: "Dat Metroid Prime twintig jaar later nog zo goed overeind blijft staan is verbluffend. Het is een klein meesterwerkje, dat door de verbeterde besturing en visuele upgrades aanvoelt alsof het in 2023 voor de Switch is gemaakt. Voor oude Prime-fans is dit een prima uitstapje naar een geliefde klassieker, maar het is ook een uitstekend instappunt voor iedereen die Metroid al eens wilde proberen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Epic Games zendt op 22 maart een nieuwe State of Unreal uit Energiebesparende opties voor Xbox-consoles beschikbaar
2

Reacties op: Journalist benadrukt dat Metroid Prime 2 en 3 ook naar Switch komen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  melody

  • 16 februari 2023 08:45
  Dat is erg jammer, want die games zijn misschien iets mooier maar zouden de make-over net zo goed kunnen gebruiken. Ik hoop dat de remaster van deel 1 zodanig goed verkoopt dat ze van gedachten veranderen over "luie" remasters

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 16 februari 2023 09:12
  Dan kun je die delen net zo goed laten zitten. Dit is dan weer Nintendo zoals gewend. Luie remasters uitbrengen voor 40 euro . Wat zijn dat toch weer vreemde keuzes van Nintendo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.