Blow zegt dat de inkomsten van Braid niet genoeg zijn om de financiën van The Witness rond te krijgen. Hoewel Braid een commercieel succes was en Blow er miljonair mee werd, zag de ontwikkelaar zich genoodzaakt een lening af te sluiten om de ontwikkeling van The Witness te financieren.

Het tekort aan geld is volgens Blow deels te wijten aan de tegenvallende digitale verkopen op PlayStation 3 en Xbox 360: "Twee van de grote platformen waar Braid op verscheen, waren de Xbox 360 en PlayStation 3, die nu langzaam uitgefaseerd worden", aldus Braid. "Ik heb een hoop geld geleend om The Witness af te maken. Daarom hoop ik dat mensen de game kopen wanneer hij af is."

The Witness is een adventure geïnspireerd door Myst. Spelers wandelen rond in een vreemde wereld waar ze puzzels op moeten lossen om verder te komen. The Witness is echter nonlineair: het laat spelers zelf bepalen in welke volgorde ze de puzzels oplossen. Het spel is een tijdelijke PlayStation 4-exclusive en komt ook uit op pc en iPad.