Jonathan Blow sluit lening af om The Witness af te maken | Gamer.nl

Jonathan Blow sluit lening af om The Witness af te maken | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Blow zegt dat de inkomsten van Braid niet genoeg zijn om de financiën van The Witne rond te krijgen. Hoewel Braid een commercieel succes was en Blow er miljonair mee werd, zag de ontwikkelaar zich genoodzaakt een lening af te sluiten om de ontwikkeling van The Witne te financieren.

Het tekort aan geld is volgens Blow deels te wijten aan de tegenvallende digitale verkopen op PlayStation 3 en Xbox 360: "Twee van de grote platformen waar Braid op verscheen, waren de Xbox 360 en PlayStation 3, die nu langzaam uitgefaseerd worden", aldus Braid. "Ik heb een hoop geld geleend om The Witne af te maken. Daarom hoop ik dat mensen de game kopen wanneer hij af is."

The Witne is een adventure geïnspireerd door Myst. Spelers wandelen rond in een vreemde wereld waar ze puzzels op moeten lo en om verder te komen. The Witne is echter nonlineair: het laat spelers zelf bepalen in welke volgorde ze de puzzels oplo en. Het spel is een tijdelijke PlayStation 4-exclusive en komt ook uit op pc en iPad.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou