Schappert maakte in 2007 de overstap van Electronic Arts naar Microsoft en werd bij het bedrijf uit Redmond vaak op de voorgrond gezet. Zo presenteerde hij eerder deze maand Microsoft's persconferentie op de E3. Achter de schermen was hij betrokken bij de ontwikkeling van Xbox Live en de New Xbox Experience (de huidige menusoftware van de Xbox 360). Volgens Microsoft's Major Nelson zal niemand de rol van Schappert overnemen, maar zullen Phil Spencer van Microsoft Game Studios en Marc Whitten nu direct onder directeur Don Mattrick staan.

EA's John Riccitiello: "We vinden het geweldig om John Schappert weer bij EA te hebben. Hij heeft een geweldige reputatie in onze industrie als een leider en een innovator. De jaren van ervaring die hij bij EA en Microsoft heeft opgedaan geven hem prima inzicht in wat de consumenten willen."

Van EA naar MS en terug

Schappert richtte in 1994 het bedrijf Tiburon op, voordat hij het aan Electronic Arts verkocht en daar promotie bleef maken. In 2007 vertrok hij echter naar Microsoft. Schappert is niet de eerste werknemer van Microsoft die naar Electronic Arts vertrekt, twee jaar geleden kwam Peter Moore EA Sports versterken. Microsoft's Don Mattrick was voor Microsoft ook werkzaam bij Electronic Arts.