John Carmack wint award voor zijn oeuvre | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"John Carmack en id Software hebben een monumentale invloed gehad op moderne driedimensionale games, maar in het bijzonder op first person shooters", aldus Meggan Scavio, organisatrice van GDC. "John is één van de sleutelfiguren in de geschiedenis van games en we zijn blij om hem de Lifetime Achievement Award van dit jaar te geven."

Carmack en zijn team bij id Software waren verantwoordelijk voor één van de eerste shooters zoals wij die nu kennen, namelijk Wolfenstein 3D in 1992. In 1993 werd daar een grafisch schepje bovenop gedaan met Doom. Ook Quake komt uit de koker van id Software en op dit moment werkt hij aan de aankomende shooter RAGE en het vierde deel van Doom.

Lifetime Achievement Award

De Lifetime Achievement Award wordt gegeven om de carrière en prestaties van ontwikkelaars die een onmiskenbare impact hebben gemaakt in de game-industrie te erkennen.

In het verleden hebben onder andere Shigeru Miyamoto (bedenker van Super Mario) en Will Wright (SimCity en Spore). Laatstgenoemde zal tijdens de ceremonie dit jaar de prijs aan Carmack overhandigen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou