Blijkbaar is GameSpot compleet overgestapt op het maken van video interviews want vandaag kunnen we nog een video interview vinden. Dit keer is het een interview met John Carmack van ID Software. Het interview werd opgenomen tijdens Quakecon 2001 en gaat voornamelijk over het maken van graphics voor games en de bijbehorende relatie met Doom III.

een Interessant stukje in het 2de filmpje is dat John verteld dat alle effecten die developers deze dagen gebruiken gericht zijn op Geforce 1 kaarten en hoger. Oudere kaarten zullen sommige effecten wel ondersteunen maar zijn er zeker niet voor geoptimaliseerd. John zegt ook dat sommige belangrijke videokaarten gewoon features missen en als voorbeeld noemt hij de Voodoo 3.

Ook wordt er verteld dat multiplayer in Doom 3 geen prioriteit heeft en dat alle aandacht uitgaat naar de singleplayer aspecten, er is in dit stadium zelfs nog geen aandacht gegeven aan het multiplayer gebeuren.While at QuakeCon 2001, GameSpot had the chance to interview John Carmack from id Software.Je kan de filmpjes op deze pagina vinden.