Carmack blijft ook werken bij zijn huidige werkgever, id Software, zo bevestigde uitgever Bethesda tegenover Eurogamer. Een woordvoerder van Oculus meldt echter dat Carmack full-time bij het nieuwe bedrijf gaat werken. Op Twitter geeft Carmack aan dat zijn tijdverdeling als volgt is: "Oculus boven id Tech boven Armadillo". Laatstgenoemde is het raketbouwbedrijf van Carmack.

Het aannemen van Carmack werd bekendgemaakt via de Kickstarter-pagina van Oculus. Carmack komt te werken in een nog te openen kantoor in Dallas. De programmeur heeft in het verleden al meermaals aangegeven te geloven in de techniek van de Oculus: Rift en maakte als eerste ontwikkelaar een gamedemo voor de 3D-bril toen deze zich nog in de prototypefase bevond.

Carmack: "Ik geloof dat virtual-reality een gigantische impact gaat maken de komende jaren, maar iedereen die er vandaag de dag aan werkt is een pionier. (..). Er is nog veel werk te doen, en er zijn problemen waar we nu nog eens van weten dat we ze moeten oplossen, maar ik heb zin om daaraan te gaan werken. Het wordt geweldig!"

id Software 

Carmack werd bekend als een van de oprichters van id Software en stond aan de wieg van het first-person shootergenre met games als Wolfenstein 3D, Doom en Quake.