John Carmack gaat weg bij Meta

John Carmack gaat weg bij Meta

John Carmack vertrekt bij Meta, zo heeft hij laten weten.

Dat kondigde hij aan via een bericht op Facebook. Hij uit in het bericht kritiek op het management van het bedrijf en de manier waarop het virtual reality aanpakt.

"We hebben een belachelijke hoeveelheid mensen en middelen, maar we saboteren onszelf constant en verkwisten mogelijkheden. Ik kan het niet mooier maken dan het is: ik denk dat de organisatie maar half zo effectief opereert als dat mij blij zou maken."

Carmack was de programmeur van games als Doom en Quake. In 2013 ging hij aan de slag bij Oculus als CTO. In 2014 nam Meta (toen nog Facebook) Oculus over. In 2019 stopte Carmack al bij Oculus om aan 'artificial general intelligence' te gaan werken binnen het bedrijf, terwijl hij wil nog een adviserende rol had bij de vr-werkzaamheden.

Carmack heeft zich vaker kritisch geuit over Meta, zoals hij nu ook in zijn afscheidspost doet. "Het was een strijd. Ik werk op het hoogste niveau, dus je zou denken dat ik dingen in gang kan zetten, maar blijkbaar ben ik niet overredend genoeg. Een aardige fractie van waar ik over klaag wordt na een paar jaar uiteindelijk veranderd, maar het is mij nooit gelukt om stomme ideeën de nek om te draaien voordat ze schade aanrichten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer, maar volgensmij had hij de laatste jaren sowieso weinig input meer bij bv de Quest 2/Pro.

0
test

Mooi als je in de positie bent om tegen 1 van de grootste big tech bedrijven in de wereld kan zeggen, F* it. ik ga weg en zoek et maar uit met je zooi.

0

Aanbevolen voor jou