Nieuws
the last of us

Joel heeft lichamelijke tekortkomingen in The Last of Us-serie

Verder krijgen persoonlijke verhalen meer ruimte om te ademen

Geschreven door Michel Musters op
Joel in de HBO-serie The Last of Us verschilt op bepaalde manieren met de virtuele versie uit de games. Zo heeft hij klachten die horen bij een man van middelbare leeftijd die leeft in de wereld van The Last of Us.

Dat blijkt uit een uitgebreid artikel over de aankomende serie die door de New Yorker is gepubliceerd. In het artikel gaan franchisebedenker Neil Druckmann en schrijver Craig Mazin dieper in op de serie en de games.

Zo legt Druckmann uit dat het tweetal, dat nauw samenwerkte tijdens het maken van de serie, van mening was dat Joel minder sterk moest zijn, zeker ten opzichte van de haast "bovenmenselijke" krachten van het personage in de game. "We hadden gesprekken over de tol die dit leven fysiek op Joel heeft gehad. Zo is hij slechthorend aan één kant door een geweerschot. Zijn knieën doen elke keer wanneer hij opstaat pijn." Mazin: "Natuurlijk, iemand als Tom Cruise kan alles. Maar ik vind het beter wanneer iemand van middelbare leeftijd zich daadwerkelijk gedraagt als iemand van middelbare leeftijd."

In het interview wordt ook uitgelegd dat Mazin een aantal jaren geleden al aan Naughty Dog had voorgesteld om The Last of Us te verfilmen, maar omdat Druckmann toen nog niet van hem had gehoord, ging dat niet door. Nog veel eerder waren er al plannen voor een verfilming van The Last of Us geregisseerd door Sam Raimi, maar ook dat project liep spaak. Omdat The Last of Us het passieproject van Druckmann is, wilde hij wachten tot het bronmateriaal met respect behandeld zou worden. Na het zien van Chernobyl was Druckmann overtuigd van het kunnen van Mazin, en in de daarop volgende gesprekken bleek Mazin ook een groot fan van de game te zijn en het met respect te willen behandelen.

Het artikel legt ook uit hoe Druckmann in zijn studententijd Ico speelde en hevig geïnspireerd raakte en geëmotioneerd werd door die game. Vooral het moment waarop de rollen worden omgedraaid en het meisje opeens de naamloze hoofdrolspeler helpt, in plaats van omgedraaid, heeft impact op hem gemaakt. Waar hij Uncharted vooral ziet als een soort blockbusterreeks met indrukwekkende actiescènes, gelooft hij dat The Last of Us juist zo goed is omdat het de belangrijkste momenten ingetogen aanpakt, waardoor de emotie nog sterker over komt.

Mazin en Druckmann hebben tijdens het schrijven van het script veel gesprekken gehouden over in hoeverre de serie moet lijken op de game. Een voordeel van de serie is dat mensen niet alleen Joel en Ellie in het 'nu' hoeven te volgen - er kan ook gekeken worden naar perspectieven van andere personages en teruggeblikt worden in de tijd voor de uitbraak van het virus. Wel belangrijk is dat de serie - net als de game - elke nieuwe locatie als een soort opzichzelfstaand verhaal behandelt, elk met een eigen set personages en een unieke 'feel'.

In het artikel wordt een vroege versie van een aflevering van vierenzeventig minuten beschreven - het is niet bekend of de uiteindelijke aflevering ook zo lang wordt - waarin Joel en Ellie het personage Bill ontmoeten (die in de aankomende serie wordt gespeeld door Nick Offerman). Hij leeft - net zoals in de game - alleen in een verlaten stad en heeft overal valstrikken geplaatst om buitenstaanders af te schrikken. In de game leren spelers alleen in het voorbijgaan over een voormalige partner van Bill, genaamd Frank. "In de serie krijgt het liefdesverhaal van de mannen ruimte om te ademen."

De hoofdrollen in The Last of Us worden gespeeld door Bella Ramsey (Ellie) en Pedro Pascal (Joel). Ook Gabriel Luna (Tommy) en Nico Parker (Sarah) spelen een rol. Andere acteurs en actrices in de serie zijn Nick Offerman, Anna Torv en Merle Dandridge. Ashley Johnson en Troy Baker, die de rollen van Ellie en Joel in de games vertolkten, hebben andere kleine rollen binnen de serie gekregen. De eerste aflevering van The Last Of Us verschijnt op 16 januari in Nederland op HBO Max. Het eerste seizoen volgt het verhaal van de eerste game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Naughty Dog-game is gestructureerd als televisieserie De Top 100 games van 2023: Deel 1: 100 t/m 71
4

Reacties op: Joel heeft lichamelijke tekortkomingen in The Last of Us-serie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  san5324

  • 27 december 2022 11:37
  Vreemd ik dacht in eerste instantie dat het over het voorhoofd van de dame die Ellie speelt ging.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  racerozzy

  • 27 december 2022 19:15
  @san5324 Dat dacht jij verkeerd het gaat over constipatie en impotentie want dat zijn klachten waar iedereen last van heeft en waar mensen graag naar kijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 27 december 2022 19:33
  @san5324 Walgelijke opmerking.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  archangel1110

  • 27 december 2022 23:32
  @san5324 Rare opmerking.

  Maar goed, we hebben gelukkig niet allemaal dezelfde 'humor' als jij

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.