Een 11 jarige jongen heeft zijn zeven maanden oude neefje met een mes gestoken. Aanleiding was het computerspel The Incredibles van THQ, gebaseerd op de gelijknamige film van Pixar.

Het jongetje raakte gefrustreerd nadat hij meerdere malen achter elkaar 'game over' ging in het spel en schreeft dit toe aan zijn huilende neefje in de kamer ernaast. Hij liep naar de keuken om een mes te pakken en stak de baby eenmaal in de buik. De stiefvader van de jongen lag te slapen toen het gebeurde en zijn moeder was op bezoek bij een vriend. De jongen realiseerde zich snel dat hij iets verschrikkelijks had gedaan, en spoedde zich naar het huis van de vriend van zijn moeder, waar hij zijn daad bekende.

De moeder spoedde zich vervolgens huiswaards en trof daar de gewonde baby aan. De zeven maanden oude baby werd naar het ziekenhuis gebracht en moest, na een noodoperatie, zes dagen in het ziekenhuis blijven.

In een rechtszaak wordt nu bepaald met welke motieven het jongetje zijn daad begaan heeft en op welke manier hij daarvoor behandeld dient te worden. Een mogelijke toedracht is het feit dat het jongetje, sinds de komst van het zeven maande oude neefje, nu op de tweede plaats in het gezin kwam te staan, terwijl hij daarvoor de volledige aandacht kreeg.