"Er is een idee dat we hebben voor een game waar we samen met Valve aan willen werken", aldus Abrams. Newell voegde daar aan toe: "We zijn daar super enthousiast over, en we zijn ook in gesprek over het maken van films: of een Portal-film of een Half-Life-film."

De website Polygon sprak na het gesprek met J.J. Abrams om te peilen hoe realistisch de mogelijkheid van een verfilming van één van de franchise is. "Het is zo echt als alles dat in Hollywood wordt aangekondigd. Dat betekent dat we echt praten met Valve, dat we een scriptschrijver erbij gaan betrekken en dat we een hoop interessante ideëen hebben."

Volgens Abrams heeft hij met Valve ook al veel vergaderingen over een aankomende game gehad. "We hebben zoveel vergaderingen gehad dat we op een punt uitkwamen waarop we zeiden: 'We moeten echt eens dingen gaan maken'. Dus de ideëen die wij voor games hebben, en de ideëen die zij voor het verfilmen van Portal en Half-Life hebben? Daarvan hebben we besloten dat we het maar eens moeten gaan doen."