'Jim Ryan vloog naar Brussel wegens zorgen over Activision-overname'

'Jim Ryan vloog naar Brussel wegens zorgen over Activision-overname'

Naar verluidt heeft Jim Ryan recent het EU-hoofdkwartier in Brussel bezocht om zijn zorgen over de overname van Activision Blizzard door Microsoft kenbaar te maken aan de autoriteiten.

Zakelijk persbureau Dealreporter meldt (achter een betaalmuur, link via VGC) dat het hoofd van Sony Interactive Entertainment op 8 september in Brussel was om zijn zorgen kenbaar te maken. Volgens de bron van het persbureau heeft Google recent hetzelfde gedaan in Brussel.

Eén dag voor het vermeende bezoek van Ryan aan Brussel, liet hij nog aan Gamesindustry.biz weten het voorstel van Xbox-baas Phil Spencer om Call of Duty een paar jaar op PlayStation-consoles speelbaar te houden ontoereikend te vinden. Ook zei hij dat het voorstel van spencer “geen rekening houdt met gamers.”

De Europese mededingingsautoriteit beoordeelt momenteel de overname, waar 67.8 miljard dollar mee gemoeid is. De waakhond moet vaststellen in hoeverre oneerlijke concurrentie ontstaat, mocht de deal doorgaan. De Britse Autoriteit voor Mededinging en Markten (CMA) liet eerder al weten bezorgd te zijn over de deal.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De man heeft het er maar druk mee, hij nam zelfs een vliegtuig

0
test

En blijkbaar Google dus ook. Ben benieuwd of het iets uitmaakt.

0

@Tokumei waarschijnlijk niet. Sony is bang voor concurrentie maar is zelf de grote concurrent binnen de gameindustrie. Ze kunnen hun energie beter investeren in hen dienstverlening en gamecatalogus.

0
test

@MikkelR1 Dat is natuurlijk ontzettend kort door de bocht om dat te zeggen. In dit geval zijn alle platform houders uitgenodigd om daar aan tafel te zitten, gezien ze allemaal deel uitmaken van de markt, samen werken met ABK op gebied van content.

0
test

@Tokumei maar Google kan je niet serieus nemen, tegen Brazilie zeggen we hebben geen probleem met de overname en nu zeggen ze wat anders kennelijk.

0
test

@hulstpower Ja dat snap ik niet helemaal, je zou verwachten dat ze vasthouden aan 1 standpunt.

0

Aanbevolen voor jou