Niet alleen de Duitse regisseur Uwe Boll lijkt te zijn gevallen voor het maken van films gebaseerd op games, ook topproducer Jerry Bruckheimer, die big-budget films als Pirates of the Caribbean, Armageddon en The Rock op zijn naam heeft staan, lijkt brood te zien in dit soort films. Nadat hij al de rechten binnenhaalde op American McGee's Oz, heeft hij nu namelijk ook Prince of Persia in de wacht weten te slepen.

De film zal niet nauwegezet het verhaal en de elementen van het spel naar het witte doek vertalen, maar vooral inspiratie halen uit het thema van het spel. Daarnaast zal Jordan Mechner, de bedenker van de Prince of Persia reeks, het script voor de film schrijven. John August, bekend als scriptschrijver van onder andere het grappige drieluik Go en de recente bioscoophits Big Fish en Charlie's Angels, zal ook meewerken aan het script. Jason Reed zal voor Disney een oogje in het zeil houden.

Over de acteurs die in de film gaan spelen is verder nog niets bekend, al zou Johnny Depp allicht een goede prins kunnen vertolken.