Producer Jerry Bruckheimer, bekend van onder andere Pirates of the Caribbean, Bad Boys en de aankomende verfilming van de Prince of Persia games, gaat met MTV Games een nieuwe ontwikkelstudio beginnen. Het team zal "bestaan uit ervaren ontwikkelaars die zullen trachten nieuwe gameconcepten en franchise te creëeren."

Het gaat hier niet alleen om Jerry Bruckheimer en het team van MTV Games. Nee, ook Bruckheimer neemt mensen met zich mee die mee zullen helpen aan de totstandkoming van het verhaal, de productie en marketing van de games. Daarnaast bestaat altijd het potentieel om een franchise die als een game start, over te brengen naar het witte doek of vica versa. Jeff Yapp en Bob Picunko, respectievelijk executive vice president Programming Enterprises en vice president Electronic Games & Interactive Products zullen de combinatie van de twee groepen die voor deze gelegenheid zijn samengebracht overzien.

MTV Games krijgt een steeds grotere aanwezigheid in de gamesindustrie. Ze zijn een belangrijk onderdeel van Rock Band, de game waarbij men diverse instrumenten of zang voor zich kan nemen die begin volgend jaar in de Nederlandse winkels moet verschijnen. Van Toffler, president van MTV Networks Music & Logo Group: "Jerry Bruckheimer en zijn talent voor het creëeren van succesvolle franchise, van actie en drama tot sport en comedy, is het perfecte compliment voor onze visie voor MTV Games en de ervaring waar gamers werkelijk naar op zoek zijn. Er is een grote kruising tussen fans van Bruckheimer films, MTV's publiek en gamers. Dat zou deze nieuwe studio wel eens zo explosief als één van zijn films kunnen maken.

"Videogames zijn een nieuw en innovatief medium voor wat ik altijd al heb proberen te doen," meldt Bruckheimer, 'het vertellen van goede verhalen. Dit medium is echter uniek doordat het de gamer controle geeft over hoe de verhalen zich ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om met MTV Games nieuwe verhalen te scheppen en het medium nog verder te innoveren."