De EyeToy van Sony is een redelijk succesvol apparaatje geworden en vooral sinds dit jaar lijkt er ook vanuit andere developers en uitgevers meer support voor te ontstaan. Toch laat ook Sony zelf het apparaatje niet links liggen en komt men nu weer met een geheel nieuwe functionaliteit voor de interactieve webcam.

Met EyeToy: Chat wordt je Playstation 2 namelijk in combinatie met de breedband adapter omgetoverd tot een heuse videofoon. Er zal op vier verschillende manieren met elkaar gecommuniceerd kunnen worden. Via tekstberichten, stemgeluid, videomail of directe video chat. Tijdens de chatsessies bestaat er bovendien de mogelijkheid om spelletjes tegen elkaar te spelen zoals dammen en schaken.

Sony heeft duidelijk aangegeven ook goed rekening gehouden te hebben met een wat jonger publiek, doordat gebruikers verplicht zijn zich bij Playstation Net te registreren en men daar ook enkele details over zichzelf dient te verifiëren. Er zijn daarbij enkele strikte veiligheidsmaatregelen ondergebracht en binnen de verschillende chatrooms zullen bovendien moderators aanwezig zijn die het gehele in goede banen leiden.

De service wordt ergens deze zomer officieël gelanceerd en nadere details zullen waarschijnlijk volgen op de aankomende E3 beurs.