Op de een of andere manier heeft Nintendo het in haar hoofd gehaald dat de consument zit te wachten op games waarbij je de GBA aan je GameCube moet koppelen om ze te kunnen spelen. Een van de vele resultaten van deze filosofie, waarvan er een aardig aantal op de E3 te zien waren, is Stage Debut.

Voor Stage Debut moet je aanvankelijk met de fotocamera van je GBA een foto maken van je eigen gezicht waarna je deze vervolgens aan je GameCube kan koppelen en de foto in het spel kan laden. Vervolgens dienen er wat multiple choice vragen beantwoord te worden waarna Stage Debut van start gaat. Aan de hand van de multiple choice vragen wordt een karakter voor je gecreëerd welke in een virtuele wereld een aantal acties zal ondernemen. Lees de hele preview hier.

Met games als Stage Debut, en ook de eerder aangekondigde Pac-Man en Zelda games, ga je je toch werkelijk afvragen in hoeverre Nintendo zich nog serieus neemt. Want de GBA/GC connectivity leek meer op een slimme verkoopstruuk om wat extra geld in het laatje te brengen, dan op een nuttige functie waar de consument veel voordeel mee behalen kan bij het spelen van games. Nintendo wil deze connectivity echter tot het uiterste drijven en loopt zo wellicht aan haar doelstelling voorbij. Maar misschien zit het grote publiek wel te wachten op games als Stage Debut en Pac Man? Ik betwijfel het ten zeerste