Rondom de eerste Manhunt game van Rockstar bestond al heel wat ophef en het ziet ernaar uit dat de ontwikkelaar graag het stoute jongetje wil blijven, want de nieuwe informatie over Manhunt 2 geeft je ook kippenvel.

Hoofdrolspeler is Dr. Daniel Lamb. Hij is door de geheime organisatie The Project in een gekkenhuis geplaatst, maar weet te ontsnappen met de geflipte Leop Kasper. Deze Kasper leert Lamb de kunst van het moorden.The Director, de gangs, CCTV camera's en James Earl Cash zullen in dit tweede deel geen rol krijgen.Om ervoor te zorgen dat je geluidsloos kunt moorden kun je gebruik maken van de achtergrond geluiden. Wanneer een vijand heel dichtbij komt, zul je door middel van knoppencombo's ervoor moeten zorgen dat Lamb's ademhaling rustig wordt, zodat hij niet ontdekt wordt.

Ook kun je de omgeving gebruiken om iemand om het loodje te leggen, de zogenoemde environmental kills. Stop iemands hoofd bijvoorbeeld in een zekeringskast, dat zal lekker smelten.

Net zoals in de eerste Manhunt kunnen moorden op drie manieren worden uitgevoerd: Hasty, Violent en Gruesome.

Klimmen en kruipen is er nu wel bij en daar kun je goed je voordeel mee doen.

In Manhunt 2 zullen ook guns gebruikt kunnen worden om vijanden af te maken.

Als je dacht dat bovenstaande al heftig was, lees dan maar wat de makers nog meer in petto hebben voor je: "Later in the game, a member of The Project has both his plums and a pair of vertebrae removed with a pair of pliers." Ouch, that's gotta hurt!