Afgelopen vrijdag was het weer zover: de wekelijkse Japanse hardware-cijfers kwamen weer online. Vooral na de week daarvoor, waar voor het eerst sinds de lancering van Sony's nieuwe console de PlayStation 3 meer verkocht werd dan de Nintendo Wii, waren we nieuwsgierig naar de nieuwe cijfers. En wat blijkt? De PS3 weet de Wii weer te kloppen in deze cijfers van de week van 12 tot en met 18 november.

Allereerst de nummer 1 en 2 positie - die zijn weinig verassend. De Nintendo DS verkocht er ongeveer 76 duizend, terwijl de PSP er 65,5 duizend verkocht. Beide handhelds zijn dus heel populair in Japan en weten de consoles zonder moeite achter zich te laten.

De PlayStation 3 blijft boven de Wii hangen, maar is wel weer in verkoop gezakt - waar de krachtige console vorige keer bijna 56 duizend keer verkocht werd, was dat afgelopen weer maar iets meer dan 39 duizend. De Wii blijft redelijk stabiel op 36 duizend hangen.

De PlayStation 2, Xbox 360 en Game Boy Advance vullen de vijfde, zesde en zevende plaats in de lijst in met respectievelijk tegen de 9000, 6.500 en 262 keer verkochte systemen. De GameCube - jawel, die goede oude paarse kubus - sluit het rijtje af. 38 mensen hadden in Japan nog de behoefte deze console op de kop te tikken.

Conclusie? Draagbare spelcomputers zijn het belangrijkst in Japan, PlayStation 3 en Wii zouden wel eens jarenlang een hevige concurrentiestrijdt kunnen gaan voeren en de Xbox 360 lijkt een verloren zaak in dit land. Maar dat wisten we eigenlijk al een tijdje, toch?