Japanse spellenfabrikant 'helpt mee' in moordzaak | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Japanse spellenfabrikant Famista onderneemt een poging om lang lopende moordzaken op te lo en door middel van een videogame. Famista zal een gokgame uitbrengen, waarbij verschillende afbeeldingen van verdachten gebruikt worden.

De hoofdreden om deze actie te ondernemen was de moord op de 22-jarige Linsday Hawker, wiens lijk werd gevonden in een badkuip vol zand in het appartement van Tatsuya Ichihashi. Van de jongen ontbreekt sindsdien ieder spoor. Gamers die de jackpot halen in de game, krijgen afbeeldingen te zien van Tatsuya Ichihashi (en enkeleandere verdachten) samen met een uitleg waar mensen eventueel hun informatiekwijt kunnen.

Takashi Saito, een woordvoerder van Famista, gaf nog een korte uitleg over de keuze om op deze manier een moordzaak op te lo en: "We denken dat dit een nieuwe manier is om de gemeenschap te helpen. Er zijn genoeg internetsites die foto's van dergelijk zaken publiceren, maar dat hoeft niet te betekenen dat de mensen er daadwerkelijk naar kijken. Door het te mixen met entertainment hopen we de inspanningen van de politie enigszins te ondersteunen."

De familie van Lindsay Hawker is trouwens minder blij met de nieuwe aanpak van het spellenbedrijf. "Famista heeft niet overlegd met ons over deze besli ing. De eerste keer dat we hiervan hoorden was via Sky News. We zouden graag willen weten of Famista dit doet vanuit een commercieel oogpunt, en zo ja, dan vinden wij dit een stunt waaraan het respect ontbreekt. Aan dit hele gebeuren hangt een nare nasmaak en het komt de nagedachtenis van Lindsay niet ten goede", aldus de moeder van Lindsay.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou