Japanse PSN offline tot veiligheid wordt bewezen | Gamer.nl

Japanse PSN offline tot veiligheid wordt bewezen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kazushige Nobutani, director van het ministerie van media en content, zegt nog niet tevreden te zijn met de maatregelen die Sony genomen heeft. Volgens hem heeft Sony op 1 mei meer belooft dan ze op 13 mei, de dag waarop Sony in de rest van de wereld het PlayStation Network weer heeft ingeschakeld, hebben doorgevoerd.

Nobutani eist dat Sony twee dingen doet, voordat het PSN ook in Japan online kan. De eerste is dat alle maatregelen die Sony heeft aangekondigd om te voorkomen dat het netwerk opnieuw wordt gehackt, worden doorgevoerd. De tweede is dat Sony bewijst dat het de juiste maatregelen doorvoert om te voorkomen dat persoonlijke informatie, waaronder creditcardinformatie, opnieuw gestolen wordt. 

Volgens Nobutani zijn er vergelijkbare situaties geweest bij andere bedrijven waarbij ook persoonlijke gegevens van gebruikers zijn gestolen. De Japanse overheid wil dat Sony zijn maatregelen vergelijkt met de maatregelen die die andere bedrijven in het verleden hebben doorgevoerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou