Japanse overheid verbiedt het doorverkopen van gamecodes

Japanse overheid verbiedt het doorverkopen van gamecodes

In Japan is er een nieuwe wet geïntroduceerd die mensen verbiedt om gamecodes door te verkopen. Met de overtreding van de nieuwe wet kunnen mensen onder andere een boete opgelegd krijgen van vijf miljoen Yen, omgerekend ongeveer 40.000 euro.

In een herziening van de zogenoemde landelijke 'Unfair Competition Prevention Act' zijn er een aantal wijzigingen op de huidige wet doorgevoerd die van invloed zijn op de gamesindustrie. Momenteel zijn de wetswijzigingen in kwestie alleen nog beschikbaar in het Japans, maar uit verschillende vertalingen komen drie wetten overeen die vanaf nu van kracht zijn in Japan.

Zo is het voor mensen vanaf nu verboden om tools en programma's te distribueren die de opslagdata kan wijzigen. Daarnaast is het verboden om gamecodes door te verkopen zonder de toestemming van de makers van de betreffende game. En is het niet toegestaan om services aan te bieden die de opslagdata van klanten kan aanpassen.

Super Mario

Met deze nieuwe wetten in de 'Unfair Competition Prevention Act' wordt data nu door de Japanse overheid gezien als een doelwit dat beschermd dient te worden door de wet. Naast de eventuele geldboete kan de overtreder ook veroordeeld worden met een celstraf van maximaal vijf jaar.

Opvallend is dat Japan met deze nieuwe wetten een andere richting kiest dan Europa. Alhoewel het doorverkopen van gamecodes zich in een grijs gebied begeeft binnen de industrie, koos het Hof van Justitie van de Europese Unie in 2012 ervoor om mensen het wél toe te laten om gamecodes door te verkopen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Volgensmij gaat het hier om gamecodes die de games ansich kunnen beinvloeden, niet over bv steamkeys.

0

@SuperDre Mods en cheats codes dus. Nu de vraag of mods voor single player games wel mogen. Benieuwd of dit is toegestaan anders zou bijvoorbeeld de steam workshop offline moeten voor japan wat erg jammer zou zijn voor de japanners.

0
test

@SuperDre Zo lees ik het niet. "Daarnaast is het verboden om gamecodes door te verkopen zonder de toestemming van de makers van de betreffende game. " Dat klinkt toch echt als een verbod op sites als g2play etc.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Begrijp ik het goed dat men hier mij gaat verbieden om digitale games die je via een code kan downloaden, dat je die niet mag doorverkopen???

0
test

@Devenace De game geschiedenis gaat van het bezitten van games naar het bezitten van gamers helaas. Ze willen alle controle om te zorgen dat er zo veel mogelijk van die onuitputtelijke digitale exemplaren verkocht worden.

0
test

@**Guitar_Hero** Ben daar ook een beetje bang voor. Maar de essentie is nu al terug te vinden in andere devices, neem nu een Apple smartphone daar waar je het toestel koopt maar met hun updates steeds het interieur veranderen maar ook bepaalde functies toevoegen en anders indelen. Tv’s hebben het met hun automatisch uitschakelen en zelfs koffie apparaten die na een half uur uitgaan, ondanks je dure pot koffie die als je niet oplet koud wordt ;) De dominantie is al aanwezig en wordt langzaam doorgevoerd.

0

Aanbevolen voor jou