Op MSNBC is te lezen dat het erg slecht gaat met de gamesindustrie. En dan vooral in Japan. Zowel de gamesdevisie van Sony als Squaresoft draaien dit jaar grote verliezen. Namco en Sega hebben zelfs al een aantal arcadehallen moeten sluiten omdat ze niet goed liepen. Een echte reden is hiervoor niet te geven, maar gesuggereerd wordt dat iedereen de nieuwe lading consoles afwacht zodat de industrie weer op gang komt.

De schade bestaat uit een terugloop van 10% in de verkoop van games en 21% in de verkoop van hardware ten opzichte van 1998.GAME SALES are down in Japan… way down.

The industry is so down that companies generally considered successful are posting dangerous losses. Sony Computer Entertainment and Square Soft, two companies that posted record profits only a few years ago, both reported big losses.

Namco had a tough time in its arcade business last year and closed its Wonder Eggs theme park. Sega has also closed several arcades, including its Shinjuku Joypolis theme park.Het is niet te hopen dat een nieuwe gamescrisis, zoals we die in de jaren '80 kenden, zal ontstaan. Zeker met de komst van de nieuwe consoles kan dit grote problemen opleveren.