Japanse en Amerikaanse PS1-games naar Europese Store | Gamer.nl

Japanse en Amerikaanse PS1-games naar Europese Store | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

PSOne-games die nooit in Europa zijn verschenen, worden ook zelden beschikbaar gesteld via de Europese PlayStation Store. Het blijkt vaak technisch lastig om de NTSC-games om te zetten naar een PAL-formaat, dat hier in Europa de standaard is. Sony's nieuwe regels maken het echter mogelijk voor uitgevers om hun games aan te bieden in de Europese PlayStation Store, zonder dat ze overgezet hoeven te worden naar PAL. Zij moeten dan wel zorgen dat de games gekeurd worden door de juiste instanties, zoals de Pan European Game Information (PEGI).

Consumenten zullen een televisie moeten hebben die een beeldverversing van 60 hertz ondersteunt, wat standaard is op moderne tv's. Zowel de PlayStation 3 als de PlayStation Portable kunnen de Amerikaanse en Japanse PSOne-games zonder problemen afspelen. De games zelf worden zonder aanpa ingen aangeboden, dus met Engelse of Japanse stemmen en schermteksten. Sony benadrukt dat er met de nieuwe regels nog steeds titels zijn die niet in Europa uitgebracht kunnen worden, bijvoorbeeld vanwege verlopen licenties.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou