Japanse consument geen interesse in 3D vanwege speciale bril | Gamer.nl

Japanse consument geen interesse in 3D vanwege speciale bril | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uit het onderzoek blijkt dat 31,2 procent van de ondervraagde mensen er over denkt om een 3D-televisie te kopen. Van de mensen die niet van plan zijn een 3D-televisie te kopen, had ongeveer 70 procent geen intere e vanwege de speciale bril die gedragen moet worden om het 3D-effect over te brengen, vond 57 procent de prijs te hoog en vond ongeveer 40 procent dat er niet genoeg 3D-content verkrijgbaar is.

Sony heeft vertrouwen dat het bedrijf 3D-technologie wel succesvol kan maken. Het bedrijf brengt niet alleen 3D-televisies uit, maar brengt ook al spellen uit voor PlayStation 3 die ook in 3D te zien zijn. Daarvoor moet de speler wel in het bezit zijn van een speciale televisie en een 3D-bril. Ondanks dat het grootste gedeelte van de ondervraagde Japanse consumenten meldt de speciale bril als een obstakel te zien, denkt Sony dat dit geen probleem is. "Dankzij de meest recente technologie zijn de brillen heel licht en vergeet je na een tijdje dat je ze draagt", aldus Shuhei Yoshida, president van Sony's Worldwide Studios, afgelopen donderdag.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou