Japanners staan bekend om hun vreemde gameconcepten. Toch zit er soms een briljante vondst tussen, zoals vorig jaar nog met de enorm populaire Brain Training-games waarmee je zelf op je DS je hersenen op de proef kon stellen om zo je hersenconditie en je IQ te verbeteren. Een andere Japanse ontwikkelaar, Dimple Entertainment, bedacht een spelletje dat ook de emotionele toestand van je brein kan verbeteren: DS Therapy.

De opzet van DS Therapy is te vergelijken met de doorzichtige multiple-choice quizjes zoals je die in slechte vrouwen- en puberblaadjes tegenkomt, en bepalen je houding op punten als liefde, toekomst, geld en relaties. Vervolgens geeft het spel je tips om jezelf te verbeteren en wanneer je de quiz een volgende keer beantwoord, kun je zien hoever je geëvolueerd bent. Het is dan wel zaak eerlijk te antwoorden en niet de doorzichtige antwoorden te doorgronden en voor het meest 'positieve' antwoord te kiezen.

Het spel wordt leuk aangekleed met een viertal verschillende therapeutjes die je tot je dienst zullen staan. Of het spel ook in Europa zal verschijnen is nog niet bekend, maar we betwijfelen het ten zeerste. Op 24 mei zijn in ieder geval de Japanners aan de beurt. Benieuwd of dat het aantal zelfmoorden eens een halt toe zal roepen!