Het zijn slechte tijden voor de adventurefanaten. Na het annuleren van Full Throttle 2 en Sam & Max 2, is nu de ontwikkeling van de nieuwe adventuregame van Jane Jensen, tijdelijk Project Jane-J genaamd, voor onbepaalde tijd opgeschort. Als reden geeft uitgever Dreamcatcher Interactive, het moederbedrijf van The Adventure Company, de tegenvallende verkoop van high-budget adventuregames als Syberia II en Broken Sword 3: The Sleeping Dragon.

Jane Jensen is de bedenkster van de geprezen Gabriel Knight reeks, waarvan in 1999 het laatste deel verscheen, Gabriel Knight III: Blood of the Sacred, Blood of the Damned. Na het voltooien van dit spel schortte Sierra, ooit één van de meest toonaagevende ontwikkelaars op het gebied van adventuregames, haar adventuredivisie op en Jane Jensen werd vervolgens op straat gezet.

Vorig jaar met de E3 kondigde Dreamcatcher trots aan dat Jane Jensen bezig was met een nieuwe misdaadtitel die het occulte met de werkelijkheid zou combineren. Deze titel hoeven we voorlopig dus niet meer te verwachten. Wel werkt Jane Jensen aan een aantal kleinere projecten.